Glimworks

Glimworks utvecklar en egen mjukvaruplattform med målet att accelerera vår och andras utveckling.

Vi tror att fri, respektfull nyfikenhet är nyckeln till en stark gemenskap. Ingen kan allt, så här hjälper vi varandra!

Om organisations typen Teal

Glimworks generella organisation model kallas Teal, se bilden nedan för vad man kan förvänta sig.

Bilden nedan ska tolkas som att varje större circle representerar en mer avancerad organisationstyp genom att inga verktyg från de äldre sorterna glöms bort. Genom de nya ideerna och verktygen kan de gamla användas och formas på nya sätt. Vi är nog alla överens om att den oranga förmågan till innovation eller den gröna förmågan till empowerment kan implementeras på många olika sätt och inte magiskt slutar existera i någon av de nyare organisationstyperna.

Idag finns tre mer kända sätt att implementera Teal-förmågan self-managment, varav ingen innefattar Glimworks sätt. Även om Glimworks version av Teal skiljer sig på ett flertal områden, är denna illustrerade fria pdf-bok den bästa introduktionen till Teal konceptet och alla de äldre organisations koncepten. Boken finns både i tryckt version och ljudbok utöver pdfen och dess hemsida finns här.

Glimworks

Videon nedan är en kort genomgång av hur vi människor har utvecklat vårt sätt att skapa organisationer från början till vad som är känt idag.Glimworks

Tillbaka till Glimworks.

Glimworks

Kontakt

Johan Ranefors
johan...@glimworks...
0737...99 98